Parkpop 30 jaar

In 2010 vindt de dertigste editie plaats van Parkpop, het jaarlijks openlucht festival in het Haagse Zuiderpark. Met jaarlijks gemiddeld 300.000 bezoekers is Parkpop uitgegroeid tot één van de grootste gratis popfestivals van Europa.

3voor12 Den Haag collega Ferry Bovet is er al vanaf het begin bij en wil de mijlpaal vieren met de uitgave van een boek. Ter nagedachtenis aan zijn vader en om al die mooie herinneringen voorgoed vast te leggen, stelt hij een kleine redactie samen om het boek werkelijkheid te laten worden. Samen met Cok Jouvenaar en Peisam Tsang verdelen we de taken en sneller dan we alle vier voor mogelijk houden wordt de klus geklaard.

Naast het verzamelen van uniek fotomateriaal zoeken we een Nederlandse artiesten op die op Parkpop hebben opgetreden en met hen blikken we terug op hun mooie dag in het Zuiderpark. Parkpop 30 jaar interviews met onder andere Di-rect, Jan Rot, Angela Goothuizen, George Kooymans, Thé Lau, Rowwen Hèze, Bart Peters, Brainpower en Ilse deLange.