Songpop

Songpop

Hoe gaat dat bij een popquiz… Hoe heet toch ook alweer die ene zanger die toen een duet had met die zangeres van die hoes met dat rode ding op de voorkant? Die met dat hitje, kom, hoe heet dat ook alweer… met die clip, met dat jongetje wat zo grappig is. In die blauwe broek. Waar die gitarist die daarvoor bij die band speelde die eens op dat festival stond, zo stoer naast staat...

Een popquiz spelen is helemaal in tegenwoordig en het bevragen van muziekfanaten is niet langer voorbehouden aan cafés en personeelsverenigingen. Voor PopUpQuiz maak ik sinds vorig jaar pub- en popquizen voor allerlei gelegenheden. Van tussendoortje tijdens een bedrijfsuitjes of kerstviering tot vrolijke noot ter afsluiting van een dagje zwaar brainstormen. Muziek en een beetje gezonde competitie gaan prima samen.

Bij het winnen van een popquiz komt meer kijken dan alleen het verzameld werk van Leo Blokhuis in de kast. Voor KindaMuzik schreef ik een blog met 7 tips voor het winnen van een popquiz. Met de nodige voorbereiding kun je een heel eind komen. Maar ook tijdens het spelen kun je een aantal tactieken toepassen om een hogere score te halen. De ene tip is wat bruikbaarder dan de ander, maar doe er je voordeel mee.