Vaak moeten artiesten eerst doodgaan voordat er een lovende necrologie over ze geschreven wordt. Maar er zijn er die bij leven en welzijn al onsterfelijk worden verklaard. Soms door zichzelf, vaak door fans, of in het geval van de Amerikaanse zanger Lloyd Price (1933-heden) door een koekenbakkerij die hoofd en naam van de zanger op de verpakking van koekjes, ketchup en cajun-honey barbecue sauce mag zetten.

Lawdy Miss Clawdy heet de voedsel-lijn van de firma Icon Food Brands en Mr. Price is uitgeroepen tot Chairman of the Board. En waarschijnlijk de enige CEO ter wereld die zijn eigen radiospots inspreekt. De biografie van visionair icoon Price leest weg als een schitterende persiflage, maar de indrukwekkende staat van dienst lijkt na wat random checks in andere oncontroleerbare bronnen wel aardig te kloppen.

Maar naast koekjestycoon en voormalig oorlogsheld is Price vooral de zanger van “Personality”. Voor het eerst gehoord op 17 februari 1988 in een aflevering van Ronflonflon en sindsdien wonen de twee minuten en zevenendertig seconden op een rustig plekje in m’n hoofd. Zo af en toe komt het daaruit tevoorschijn en nestelt het zich tijdelijk in een playlist op de iPhone. Klassiekertje.